Modri Junaki - Delavnice in svetovanje na področju motnje ADHD
Tabor Modrih Junakov 2024

Na tej zemlji stojim in na ves glas zakričim - ogenj, voda, zrak, SVOBODA!

Pridružite se nam na taboru Modrih Junakov 2024!

Tabor Modrih Junakov ponuja vznemirljivo pustolovščino za otroke, ki se srečujejo z ADHD/ADD, da odkrijejo svoje notranje junake in se podajo na osupljivo potovanje skozi naravo in igro. 

Osrednja tematika tabora so elemente narave - ogenj, voda, zemlja, zrak in energija. Elemente narave bomo skupaj z našimi malimi Modrimi Junaki uporabili kot orodje za krepitev pozornosti, nadzorovanje impulzivnosti in hiperakritvnosti ter za razvoj različnih veščin pri otrocih, ki se srečujejo z ADHD/ADD. 

Skozi aktivnosti bomo raziskovali, kaj motnja ADHD sploh je in kako lahko le to izkoristimo za razvoj naših supermoči. S pomočjo elementov narave bomo spodbujali otrokovo zavedanje in izvajali vaje, ki bodo povečale njihovo sposobnost koncentracije in obladovanja impulzov. 

Naš tabor združuje zabavo, učenje in pustolovščino v naravi, kjer se otroci lahko poglobijo v raznolike aktivnosti, ki spodbujajo razvoj njihove pozornosti, ustvarjalnosti, vztrajnosti in medsebojnih odnosov.

Komu je tabor namenjen?

Tabor Modrih Junakov je ustvarjen posebej za otroke, stare med 8 in 14 let, ki se soočajo z izzivi motnje pomanjkanja pozornosti in hiperaktivnosti (ADHD/ADD). 

Z individualiziranim pristopom si prizadevamo, da vsak otrok doživi pozitivno in spodbudno okolje, kjer se lahko svobodno izrazi, ne da bi ga pri tem karkoli omejevalo. 

Naš program združuje raznolike aktivnosti in zabavo, hkrati pa nudimo tudi strukturo ter otroke učimo pomembnih veščin za življenje in socialnih interakcij, ki otrokom z ADHD pomagajo razviti polni potencial. 

Komu je tabor namenjen?

Osrednje teme našega tabora

Povezava z naravo, kjer bodo imeli otroci priložnost raziskati elemente narave, kot so ogenj, voda, zemlja, zrak in energija, ter odkriti njihove simbole in lastnosti.

Igre v naravi in skupinske športne aktivnosti, kot so različne družabne igre, team building aktivnosti, skupinski projekti in sodelovalne naloge za spodbujanje komunikacije in sodelovanja med otroki.

Skozi igro in vaje bomo raziskovali, kaj pozornost pravzaprav je in kako jo lahko okrepimo. S pomočjo elementov narave bomo spodbujali otrokovo zavedanje pozornosti in izvajali vaje, ki bodo povečale njihovo sposobnost koncentracije.

Delo na področju impulzivnosti in hiperaktivnosti, kjer bomo otroke preko prepoznavanja impulzivnega vedenja naučili, kako prepoznati in obvladovati svoje impulze ter se odzvati na bolj premišljen način.

Skozi različne aktivnosti bomo spodbujali sodelovanje, empatijo in medsebojno podporo med otroki, kar bo okrepilo občutek pripadnosti in samozavesti.

Ob večernih urah bomo sedeli ob ognju, kjer bomo izmenjavali misli, izkušnje in zgodbe o dojemanju ADHD/ADD ter se pogovarjali o naših supermočeh.

      Kdaj in kje?

Tabor bo potekal v Marindolu, natančneje v Taborniškem domu Marindol, ki predstavlja resnično edinstveno priložnost za otroke, ki jih združuje ADHD/ADD, da se povežejo z naravo in razvijejo svoje spretnosti. 

Objekti doma so primerno opremljeni za sprejem otrok, da lahko le ti uživajo v številnih dejavnostih na prostem, raziskovanju okolice ter sprostitvi v naravnem okolju. 

Tabor v Marindolu je lepo opremljen in pripravljeni za sprejem otrok, ki se želijo potopiti v razburljive aktivnosti na prostem in raziskovati okolico. Za nas Modre Junake, ki smo bolj avanturističnega duha, imamo na voljo spanje v šotorih, ki bo otrokom omogočal edinstveno izkušnjo bivanja v naravi. V primeru slabega vremena pa imamo na razpolago tudi udoben dom, ki se nahaja v taboru.

    Število mest za tabore je omejeno!            


Cena: 300,00 EUR*

    Možno je plačilo na 4 obroke.                        

*V ceno je vključena celotna namestitev v taboru, vsi obroki, ki so prilagojeni otrokom in varstvo ter dnevne aktivnosti, ki spodbujajo učenje in razvoj spretnosti.

V primeru bolezni ali poškodbe se plačilo tabora v celotni povrne. Več v splošnih pogojih.


Tabor bo potekal v dveh terminih, in sicer:

PRIJAVA :  Termin 1:      29. junij - 2. julij, 2024 (VSA MESTA SO ZASEDENA)

PRIJAVA :  Termin 2:     14. september - 17. september, 2024 (VSA MESTA SO ZASEDENA)

Naš cilj je, da otroci doživijo nepozabno poletno avanturo, kjer bodo imeli možnost spoznati nove prijatelje, se naučiti novih veščin ter graditi svojo samozavest. 

Tabor je odlična priložnost, da vaši otroci preživijo čas v naravi, se sprostijo od vsakodnevnih obveznosti ter izkusijo podporo in razumevanje v skupini, ki se sooča s podobnimi izzivi.

Se že veselimo!

Ekipa Modrih Junakov


        Kontaktirajte nas         

Utrinki naše zadnje dogodivščine

Nazaj na vrh