Modri Junaki - Delavnice in svetovanje na področju motnje ADHD
Hokuspokus hiperfokus
Čarobnost hiperfokusa

Čarobnost hiperfokusa

Na tej interaktivni delavnici, boste starši in otroci imeli priložnost spoznati vaje, ki krepijo področja, kjer se pogosto pojavljajo izzivi povezani z ADHD. Hkrati pa se boste naučili tehnik samoregulacije, ki so izjemnega pomena za boljše obvladovanje simptomov ADHD. Delavnica spodbuja prepoznavanje pozitivnih vidikov ADHD, kar otrokom pomaga razumeti svoje supermoči ter jih izkoristiti v vsakdanjem življenju.

Hokuspokus hiperfokus je priložnost, da skupaj odkrijemo, kako lahko čarobnost hiperfokusa spremeni naš pogled na ADHD. Pridružite se nam na tem magičnem popotovanju in skupaj ustvarimo čarobno okolje, kjer lahko vsak otrok najde svoje edinstvene magične sposobnosti.

Komu je delavnica namenjena?

Delavnica je posebej oblikovana za starše ali skrbnike in otroke, ki se srečujejo z izzivi ADHD. Delavnica je oblikovana tako, da otrokom skozi interaktivne dejavnosti omogoča odkrivanje in spoznavanje, kako lahko svoj edinstven način fokusa spremenino v čarobno orodje za učenje in razvoj. 

Starši ali skrbniki pa bodo pridobili vpogled in nasvete, kako podpreti svoje otroke pri razvoju hiperfokusa. Skupaj bomo izmenjavali izkušnje in gradili močne povezave znotraj te magične skupnosti. 

Naša delavnica je prilagojena osnovnošolskim otrokom, starim 8 let ali več. Prisotnost vsaj enega od staršev ali skrbnikov je ključna za učinkovit potek delavnice, saj spodbuja razumevanje in podporo otrokom s to motnjo. 

Skupaj bomo raziskovali nove načine za izboljšanje vsakdanjega življenja, razvijali spretnosti za obvladovanje izzivov in krepitev povezav med starši in otroki.

Komu je delavnica namenjena?

Kaj bomo počeli?

Raziskovali, kako se hiperfokus lahko uporabi kot močno orodje za učenje.

Izvajali interaktivne naloge, ki spodbujajo fokus in koncentracijo.

Delili izkušnje in nasvete o tem, kako podpirati otroke z ADHD.


Odkrivali pozitivne vidike ADHD in kako jih lahko izkoristimo.

Spodbujali razumevanje edinstvenih lastnosti posameznikov z ADHD.

Gradili skupnost, kjer se otroci in starši podpirajo med seboj.

Pomembnost sodelovanja otroka in starša

Pomembnost sodelovanja otroka in starša

  • Skupinsko učenje in podpora: starši in otroci se učijo skupaj, kar povečuje razumevanje motnje ADHD. To omogoča, da družina skupaj razvija strategije za obvladovanje simptomov in spodbuja pozitivno vedenje.
  • Skupna izkušnja: deljenje izkušnje na delavnici lahko okrepi vez med staršem in otrokom. Starši lahko bolje razumejo, kako njihov otrok doživlja ADHD, medtem ko otroci lahko bolje razumejo, kako njihovi starši poskušajo pomagati.
  • Praktična vadba: skupno učenje in izvajanje vaj pomaga pri razvoju praktičnih veščin za obvladovanje ADHD. Starši in otroci se skupaj učijo tehnik samoregulacije, kar lahko uporabijo doma in v šoli.
  • Medsebojna podpora: starši in otroci na delavnici lahko nudijo medsebojno podporo. Otroci se počutijo bolj sprejete in razumljene, starši pa dobijo orodja za boljšo podporo svojim otrokom.
  • Skrb za družinske odnose: skupno sodelovanje na delavnici pomaga tudi pri izboljšanju odnosov v družini. Starši in otroci se lahko bolje povežejo in razvijajo občutek zaupanja.

Trenutno nimamo razpisanih delavnic. Spremljajte našo spletno stran za najnovejše termine delavnic. Redno bomo objavlili datume in informacije o prihajajočih delavnicah.

V kolikor bi želeli delavnico izvesti preko šole ali druge izobraževalne ustanove, smo prav tako na voljo. Sodelujemo z izobraževalnimi institucijami, da bi omogočili dostop do naših edukativnih programov širšemu krogu otrok in njihovih staršev ali skrbnikov.

Ostanite z nami in se pridružite naši skupnosti, da boste pravočasno obveščeni o prihodnjih priložnostih za učenje in raziskovanje v varnem in podpornem okolju!

Za več informacij in cene delavnice nas kontaktirajte in z veseljem vam bomo odgovorili.


Kontaktirajte nas

Nazaj na vrh